Amanda Dybendal

Amanda Dybendal (født 19. oktober 1992) er en norsk funksjonshemmet skytter, som konkurrerer i klassen SH1, som er for utøvere som ikke trenger å støtte våpenet. Hun representerer Aasa miniatyrskytterlag.

Dybendal ble født med ryggmargsbrokk (spina bifida), som gjør at hun har redusert funksjon fra hoftene og ned. Hun greier å gå, men bruker rullestol på distanser som er mer enn et par hundre meter. Hun har tidligere drevet med både ridning, kor, teater og svømming, men begynte med skyting i 2003 fordi dette passet hennes handicap best running gel holder.

Hun deltok i sitt første VM i 2006, der hun kom på 50.-plass i 10 meter luftrifle liggende i klassen R3 designer water bottles. Ved Para-VM i skyting 2010 kom hun på 45 water bottle running belt.-plass i samme øvelse.

Ved Para-EM i skyting 2013 deltok hun kun i 10 meter luftrifle liggende, og kom på 12.-plass. Året etter deltok hun ved Para-VM i skyting 2014, og på 10 meter liggende kom hun på 4.-plass med 166,0 poeng. Hun deltok også på 50 meter fririfle liggende, der hun kom på 17.-plass.

Hun fikk en 9.-plass i 10 meter luftrifle liggende som beste resultat ved World Cup 2015.

Hun deltok ved Paralympiske sommerleker 2016 i Rio de Janeiro på 10 meter luftrifle liggende i klassen R3 mix fikk hun 30. beste resultat i kvalifiseringen, og gikk ikke til finalen. Hun scoret her 626,5 poeng football uniform manufacturers. Hun konkurrerer også i 50 meter liggende i klassen R6 mix.