Garfield

Garfield er en tegneserie om den lasagne-elskende kat Garfield, hunden Futte (orig. Odie) og deres ejer Harald Jensen (orig. Jon Arbuckle). Serien er tegnet og skrevet af Jim Davis og blev første gang trykt 19. juni 1978. Serien produceres stadig i 2013. Garfield har også medvirket i film og computerspil.

Garfield hed i begyndelsen Herman i Danmark. Man ændrede dog hurtigt navnet til det oprindelige. Da nogle af de første striber, der havde været i aviser og blade, blev samlet i albums, var navnet ændret i taleboblerne. Dog har Signe mindst een gang kaldt ham Herman efter ændringen.

Garfield er doven og meget overvægtig. Han er født på en italiensk restaurant, men hans ejer måtte skille sig af med ham fordi han åd af råvarerne. Han blev kort efter købt af Harald. Han hader slankekure, motion og mandage. Hans yndlingsbeskæftigelse er at: spise, sove, drikke kaffe, stjæle mad fra Harald og ødelægge hans ting, sparke til Futte og smække edderkopper med avisen. Garfield spiser alt undtagen rosiner, spinat, ansjoser og oliven, mens hans yndlingsret er lasagne. Han er orange med sorte striber og har store, dovne øjne.

På engelsk: Jon Arbuckle. Harald er meget nørdet og elsker mærkeligt tøj. Han har prøvet desperat at få en kæreste lige siden seriens begyndelse, men det mislykkes tit på grund af hans mærkelige fritidsinteresser, eller fordi Garfield ødelægger det. Harald har lagt an på den smukke dyrlæge Lisbeth (org. Liz). Hun har dog blankt afvist alle hans tilnærmelser, hvilket der kommer en del komiske situationer ud af. Dog er Lisbeth dog pludselig blevet kæreste med Harald, efter den første Garfield film, hvor de to bliver forelskede.

Han prøver også tit at få Garfield til at opføre sig som en normal kat, ved at prøve at give ham garnnøgler og gummimus, men uden held.

På engelsk: Odie. Futte er ikke særlig klog, han står tit og stirrer dumt ud i luften med tungen langt ud af munden imens han savler. Han bliver tit sparket af Garfield som også stjæler hans mad

New York City Football Club Away PIRLO 21 Jerseys

New York City Football Club Away PIRLO 21 Jerseys

BUY NOW

$266.58
$31.99

, men det omvendte kan også ske.

Lisbeth, kaldet Liz, er Haralds „nogle gange kæreste“, og Garfields dyrlæge. Harald aftaler nogle gange med Garfield, at han skal hoste med vilje, så han kan komme hen til dyrlægen, hvor Liz arbejder, så Harald kan komme tættere på hende.

På engelsk: Arlene. Signe er en hunkat som har et „on’n’off“ forhold med Garfield, men problemt er, at Signe ikke kan lide Garfield.

På engelsk: Nermal. Bettemus er en killing som alle, undtagen Garfield, synes er vildt nuttet. Bettemus dukker med jævne mellemrum op, for at drille Garfield electric shaver balls. Primært ved at nævne Garfields fedme og alder. Dette resulterer ofte i at Garfield sender Bettemus til Abu Dahbi.

Album:

Farvealbum:

Garfield bøger:

Garfield TV-bøger:

Garfield special:

Garfield læs selv-bøger:

Commodore 64:

Game Gear:

Nintendo Entertainment System:

Sega Mega Drive:

Gameboy Advance:

Nintendo DS:

Playstation 2:

PC:

Den animerede version af Garfield, „The Garfield Show“ kan ses på Cartoon Network og i Brunos Kloshow på DR1