Warâbaley

Warâbaley är ett berg i Djibouti, på gränsen till Etiopien. Det ligger i regionen Ali Sabieh, i den södra delen av landet, 70 km sydväst om huvudstaden Djibouti. Toppen på Warâbaley är 1 047 meter över havet meat tenderizing marinade for steak, eller 102 meter över den omgivande terrängen. Bredden vid basen är 2,6 km.

Terrängen runt Warâbaley är kuperad söderut, men norrut är den platt. Den högsta punkten i närheten är 1 160 meter över havet, 2,3 km sydväst om Warâbaley. Runt Warâbaley är det ganska glesbefolkat, med 26 invånare per kvadratkilometer. Närmaste större samhälle är Ali Sabieh, 8,8 km nordväst om Warâbaley. Omgivningarna runt Warâbaley är i huvudsak ett öppet busklandskap.

Klimatförhållandena i området är arida. Årsmedeltemperaturen i trakten är 29 °C. Den varmaste månaden är maj, då medeltemperaturen är 34 °C, och den kallaste är januari, med 23 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 270 millimeter. Den regnigaste månaden är augusti, med i genomsnitt 72 mm nederbörd water bottle thermal, och den torraste är december, med 1 mm nederbörd stainless steel water bottles safety.